Power Automate’de Akış Hazırlama

Herkese merhaba,

Bu yazımda Power Automate ile bir akış hazırlamak istiyorum. Bu yazıyı okumadan önce örneği daha iyi anlayabilmeniz için Power Automate’e Genel Bakış adlı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Yapacağım uygulamada kullanıcıya giden mailde yer alan butonu tıkladığında akışı kontrol eden kişiye (yani bana) o kullanıcının anlık konumunu benimle paylaşacak bir akış geliştireceğim. Bunun için Microsoftun hazır template’lerini kullanacağım. Gideceğim adres;

Power Apps > Templates > “send me a push notification with my current location”

Lokasyonu bildirim şeklinde göndermek istediğim akışı seçtikten sonra “Create” diyoruz ve akışı özelleştirmeye başlayabiliriz.

Aşağıdaki arayüz de seçtiğimiz akışın özelliklerini görüyoruz. Buradaki genel özelliklerden akışın detaylarını (Details) kimin oluşturduğunu (Owners), ne zaman çalıştığınız, kaç kere başarılı yada başarısız çalştığını (all runs) ve akışı kimlere çalıştıracağınızı (run only users) görebilirsiniz.

Ben iş arkadaşlarımdan birine mail ile bildirim göndereceğim ve maildeki butonu tıkladığında bana gelen bildirimden lokasyonunu göreceğim. Bunun için iş arkadaşımın mailini “run only users”ı “edit”leyerek yapıyorum. Açılan pencereden maili seçiyorum ve kaydediyorum.

Mail ile bildirim almak için akışın kendisine action ekliyorum. Action’larla ilgili detaylı bilgilere şu yazımdan ulaşabilirsiniz. Mail gönderme action’ını seçtikten sonra ilgili mail taslağını “dynamic content”ler ile düzenliyorum. Mesela ” ..adlı kişinin … tarihindeki konumu …’dır” şeklinde bir bildirim hazırlıyorum ve kaydediyorum.

Akışı “run” diyip çalıştırıyorum.

ve maildeki butonu tıklayarak bildirimin gelmesini sağlayalım.

vee gelen bildirim maili;

Ayrıca portaldan “All runs” dediğinizde akışların işlenme sürelerini ve detaylarını görebilirsiniz. Tüm akışların detaylarını .csv dosyası olarak indirebilirsiniz.

Siz de kendinize değişik akışlar oluşturabilir böylece işlerinizi otomatikleştirebilirsiniz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s